(h)eerlijke groenten en fruit recht van ’t Land op je bord

Zelfoogst

’t Land van Rhoode kiest 100% voor zelfoogst. Dat betekent simpelweg dat jij en je gezin enkel hoeven te komen oogsten en ik als boer doe de rest. Op een moment dat voor je past, kom je gewoon naar het veld en oogst wat jij nodig hebt. De boerderij is dus 24/7 open. Ik voorzie materiaal zoals messen en een kruiwagen en dan kan jij genieten van een rustig moment tussen de seizoensgroenten en fruit terwijl jij jouw keuze maakt van wat je die dag of week wil eten. 

Ik werk volgens de principes van Community shared Agriculture. Csa staat voor landbouw gedragen door de gemeenschap. Je betaalt een vaste bijdrage in het begin van het jaar zodat ik als boer inkomenszekerheid heb. De deelnemers participeren op die manier in de mogelijke risico’s maar evengoed in de overvloed.

 

 

1C8A0603

Groenten en fruit

Je mag je verwachten aan een brede waaier van groenten, waaronder ook vergeten groenten. Ik teel een 60-tal soorten het hele jaar door. Zo eet jij en je gezin altijd volgens het seizoen, zeer gevarieerd en ongelooflijk vers.

In het volgende plukseizoen mag jij je al verlekkeren op aardbeien en frambozen. Op ’t Land zijn meer dan 130 fruitbomen aangeplant en ongeveer 1000 bessenstruiken, maar die moeten nog wat groeien vooraleer we in overvloed deze oogst met elkaar kunnen delen.

 

1C8A0648

Start seizoen

Op dit moment zijn we volzet. Vanaf 1 april 2024 verwelkom ik graag nieuwe leden. Heb je interesse kom dan eens even langs op het veld of neem deel aan een infomoment. je kan je ook meteen inschrijven voor het nieuwe seizoen via dit formulier.

De teeltplanning is zo opgesteld dat je alle maanden van het jaar kan komen oogsten. Een zelfoogstabonnement loopt daarom dus ook voor 12 maanden.

 

1C8A0970

Prijzen

Bij ’t land van Rhoode schrijf je altijd in met je hele gezin voor een gans jaar. Dit zijn de prijzen voor een zelfoogstabonnement van 1 jaar:

Per Volwassene: €475
per Inwonend volwassen kind: €427,50
per Kotstudent: €237.50

Kinderen onder de drie jaar: Gratis
per Kind vanaf drie jaar: Leeftijd x €25
per Kind in halftijds co-ouderschap: Leeftijd x €12,5

Er is een mogelijkheid om gespreid te betalen over een jaar in 4 schijven, Hiervoor wordt 10% extra aangerekend wegens administratief meerwerk.

't Land van Rhoode

Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik in?

Geweldig dat je je wil inschrijven! Dat kan je meteen hier op de website in orde maken door hier te klikken. Na het indienen van het inschrijfformulier, ontvang je binnen de twee werkdagen een factuur in je inbox.

Is digitaal inschrijven niets voor jou? Bel me dan even en dan regelen we het zonder een computer. Je kan me bereiken op 0468 27 61 91. 

 

Ik begrijp de prijsberekening niet zo goed. Kan je een voorbeeld geven?

In het gezin Marte zijn er drie kinderen, een baby van een jaar, een kleuter van drie jaar oud en een grote zus op kot van 19 jaar. 

Mama: €475
Papa: €475
Baby: gratis, want het is jonger dan drie jaar
Kleuter: 3 jaar x €25 = €75
Zus op kot: €237.50

HEt gezin marte betaalt voor een heel jaar groenten en fruit €1262.50. Dit komt dus neer op €105 per maand of €23 per week voor het hele gezin.

Betaalt het gezin Marte het volledige bedrag bij inschrijving is de prijs €1262.50.

Als het gezin Marte liever in schijven betaalt, dan wordt dit €1388 in het totaal (10% meerkost). Vervolgens rekent boer ricardo 4x €347 aan verspreid over een heel jaar. De eerste schijf dient betaald te worden bij inschrijving, de overige drie zijn verspreid over het verdere jaar.

 

Ik heb nog wat vragen voor je. Hoe stel ik die best?

Je bent heel welkom op het volgende infomoment op het veld zelf. Daar kan je al je vragen stellen en het project van dichtbij bekijken. 

Je mag me ook altijd eens bellen of contacteren via de contactpagina

Wanneer mag ik komen oogsten?

Je mag altijd op een moment dat jou past komen oogsten. Als lid heb je altijd toegang tot de boerderij, dus ook in het weekend of ’s avonds.

HEb ik iets nodig om te oogsten?

Je hoeft enkel een mand of een tas mee te nemen om je oogst van die dag in te doen. ik voorzie messen en een kruiwagen en een riek voor je. Er is ook een plaats waar jij je groentjes al kan wassen.

Heb ik heel het jaar door groenten en fruit?

Doordat ik een zestigtal verschillende groenten voor je teel, mag je er op vertrouwen dat je altijd groenten te oogsten hebt. Het kan gebeuren dat een teelt mislukt door weersomstandigheden, maar door de diversiteit die ik aanbied zijn er altijd teelten die het wel goed doen. 

Fruit is nog in opstart. Het duurt eventjes vooraleer de fruitbomen en bessenstruiken die ik heb aangeplant hun volledige productie geven. Voor volgend plukseizoen mag je vooral veel gaan smullen van aardbeien en frambozen. 

Moet ik helpen op het veld?

Nee hoor, je moet niks maar je mag natuurlijk wel! Het is mijn taak als boer om jou en je gezin te voorzien. Af en toe zal ik wel eens een samenwerkdag organiseren of om hulp vragen, maar dat is geheel vrijwillig.

Waarom schrijf ik met heel mijn gezin in?

Het systeem van zelfoogst is volledig gebaseerd op vertrouwen. Door met heel je gezin in te schrijven oogst je gewoon wat je nodig hebt. ZO hoeven we niet te beginnen met een weegschaal om zaken af te wegen. Bovendien hoop ik dat je ook kiest voor zelfoogst omdat je met heel je gezin ook achter de waarden Lokaal, vers en eerlijk staat.

Hoe weet ik wat ik mag oogsten?

Je mag iedere week een berichtje van me verwachten wat oogstklaar is en dat geef ik ook aan op het infobord aan de parking op het veld zelf. Daarnaast werk ik ook met een kleurensysteem. Je mag enkel groenten en fruit oogsten waar een oogstbord met een wasknijper staat:

– blauwe wasknijper: Je mag een proevertje nemen

– Groene wasknijper: Je mag oogsten voor vers gebruik

– Witte wasknijper: Je mag ook oogsten om te bewaren (inmaken, invriezen)

 

Kan ik makkelijk parkeren?

Je kan makkelijk parkeren op het veld of langs de weg. Er is ook een fietsenrek voorzien. 

kan ik ook in schijven betalen?

Een gespreide betaling in vier schijven kan ook afgesproken worden met een administratieve meerkost van 10%. De eerste schijf wordt binnen de zeven dagen na inschrijving betaald. De volgende drie schijven worden afgerekend op de drie eerstvolgende seizoenswisselingen: 21/3, 21/6, 21/9 en 21/12. Het is niet mogelijk om de deelname aan de oogst te stoppen voordat er vier schijven betaald zijn. Je schrijft m.a.w. jezelf en je gezin telkens in voor een heel jaar.